HOLLYWOOD GÜLÜMSEMESİ

Hollywood Smile, gülüşünüzün tam bir makyajıdır, yani her iki çenenin ,laminalar, kaplamalar ve implantlar kullanılarak tam bir protez rekonstrüksiyonudur. Hollywood Smile, lamina veya estetik kaplamaların tüm dişlere veya en azından her iki çenede görünen tüm dişlere, yani küçük azı dişlerine yerleştirilmesini içerir. Bu terim, Hollywood ünlülerinin parlak bir şekilde ağartılmış dişlerini çağrıştırmak için kullanılır. Üst dişler (özellikle üst ön iki diş) normalden biraz daha uzun tasarlanarak yapılır.

Kusursuz bir beyaz gülümseme, yani Hollywood Gülümsemesi, dişlerin renk ve şekil bozukluğu olduğu ancak dizilimde ve kapanışta çok problemli olmadığı durumda lamina uygulaması ile elde edilebilir.  Bazen düzenlemelerin daha iyi ve doğal olması için dişleri aşındırmak veya küçültmek gerekebilir. Ancak bu durum genel ağız sağlığı açısından zararlı değildir. Pratikte yaygın bir durum, bazı hastalarımızın Hollywood Smile tedavisini istemesi, ancak dişlerinin yeterince sağlıklı veya düzgün hizalanmış veya sayıca kaplama takmak için yeterli olmadığının farkında olmamasıdır. Gerekli olan, azı dişleri de dahil olmak üzere tüm dişlerin mevcut olması ve bunların uygun şekilde yerleştirilmiş olmasıdır. Dişler duruma uygun değilse Hollywood Smile öncesinde hastaya gerekli olan ilave tedavilerin yapılması gerekir(ortodontik tedavi, kanal tedavisi, diş eti düzeltmeleri vb.).

Hastalar için bir Hollywood Gülüşü yaratmak hekim açısından da çok tatmin edicidir çünkü bu, gülüşünüze kayda değer bir dönüşüm sağlayan, mümkün olan en az invaziv prosedürdür.

 

İmplantlar ve Hollywood Gülümsemesi

Orta ve ileri yaşlı hastalarımızda genellikle Hollywood Gülümsemesine en çok implantlar kullanılarak ulaşılır, çünkü çoğu hasta yeterli sayıda dişe sahip değildir. Öncelikle çekim için belirlenen kökler ve dişler son çalışmada kullanılamayacakları için çekilir. Bu, implantları dişlerin olduğu yuvalara yerleştirmeden önce hastanın kısmen veya tamamen dişsiz olacağı anlamına gelir. İmplantlar yapıldıktan sonra geçici dişler yapılır. İyileşme süresi dolduktan sonra da tedavi tamamlanır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Soru sor
Merhaba,
Nasıl yardımcı olabiliriz?