DİŞ ETİ ESTETİĞİ ANKARA

Diş Eti Estetiğine Genel Bakış

Gülüş estetiğinde pembe estetik dediğimiz diş eti estetiği tedavinin temeli olarak kabul edilebilir. Pembe estetik diş etlerinin yapısı ve rengindeki ayar ve değişiklikleri ifade eden bir tedavi şeklidir.

Kimlere uygulanabilir?

  • Hastalar güldüklerinde dişetleri olması gerekenden fazla görünür buna bağlı olarak dişleri daha küçük görünür. “Diş Eti Şekillendirme” ile bu dişleri olduğundan çok daha büyük hale getirebilmekteyiz.

  • Düzensiz diş eti çizgisine sahip olan hastalara da aynı işlem  uygulanabilir.

Diş Etlerinde Tedavi Süreci

Estetik diş eti tedavisi, diş eti dokusunun eksikliğini doku şekillendirme yoluyla onarabilir veya kronu uzatarak dişi büyütebilir. Minimal invaziv tekniklerle gülümsemelerinin görünümünü iyileştirmek için hastalara bu iki tedavi önerilebilir. Doku şekillendirme, minimal invaziv bir mikrocerrahi tekniği kullanılarak gerçekleştirilir. Dişeti gülüşü (gummy smile) olan hastalarda dişetinin şekillendirilmesiyle dişin daha çok açığa çıkması sağlanır. Diş hekimi, diş etlerini ve kemik dokusunu yeniden şekillendirerek diş eti dokusunu ve dişleri dengeleyecektir. Bu prosedürlerin her ikisi de estetik sorunları düzeltmeyi amaçlasa da, gelecekte başka diş problemlerinin ortaya çıkmasını da önleyebilir.

Diş eti şekillendirme nedir?

Fazla diş eti dokusunu ortadan kaldıran özel bir alet veya lazer kullanır. Günümüzde, lazer tabanlı prosedürler daha fazla ivme kazanmıştır, çünkü teknoloji kanamayı azaltmak için dokuyu kapatmaya yardımcı olur, daha kesin bir şekil oluşturur ve bakteri birikebileceği oyuk alanlar veya cepler için daha iyi bir sonuç ortaya çıkarır. Periodontal hastalığı olan hastalar için fazla dişetinin bölgeden alınması dişeti hastalığı tekrarlama olasılığını azaltır.

Pembe estetik çeşitleri

Diş eti estetiğinde tek bir yöntem kullanılmamaktadır. Farklı problemler için kullanılan farklı teknikler ve tedavi süreçleri vardır.

Gingivektomi (Diş Eti Şekillendirme):  Dişeti büyümesi ve derin ceplerin oluştuğu bölgelerde fazla diş etlerinin alınması işlemidir. Diş etleri şekillendirilir ve hasta estetik bir görünüme kavuşur.

Gingivoplasti:  Aşırı diş etini veya asimetrik görüntüyü düzeltmek için kullanılan yöntemdir. Tamamlayıcı protez tedavileri (Lamina, Zirkonyum vb.) İle daha estetik bir görünüm elde edilir.

Dişeti estetiği sonuçları nelerdir?

Diş hekimleri artık dişlerinin kısa görünmesine ve “dişeti gülümsemesi” yaratmasına neden olabilecek fazla diş eti dokusunu kesmek için lazer kullanıyor. Bu, prosedürün minimum ağrı, kısa iyileşme süresi ve dikişsiz veya kanamasız yaklaşık bir saat olduğu anlamına gelir. Operasyon öncesinde diş etlerine lokal anestezi uygulandığı için ağrı hissetmezsiniz.

Tedaviden sonra nelere dikkat edilmelidir?

Operasyondan sonra günlük hayatınıza devam edebilirsiniz.Dişetlerinin daha hızlı iyileşmesi için ılık tuzlu suyla gargara yapmanız önerilir. Operasyon sonrası çoğu hatanın ağrı şikayeti bile olmaz.

Diş hekiminiz tarafından yazılan ilaçları düzenli olarak kullanın.

Dişetleriniz iyileşene kadar fazla baharatlı ve sert gıdalardan kaçınmanız tavsiye edilir. Dişlerinizi fırçalamak için diş hekiminizin tekniklerini izleyin. Dişlerinizi nasıl fırçaladığınız iyileşme sürecini etkileyebilir. Aşırı kanama veya şişlik gibi komplikasyonlarda diş hekiminizi arayın.

Diş eti Tedavisi En Çok Sorulanlar

Diş eti şekillendirmenin faydaları nelerdir?

Çok basit bir dokunuşla gülüşünüz anında değişir, bu da konuştuğunuzda ve gülümsediğinizde dişlerinizi daha görünür hale getirmemiz anlamına gelir. Hasta yeni, daha estetik, parlak, beyaz ve hoş bir gülüşe kavuşur.

Pembe estetiğin faydaları nelerdir?

  • Diş kaybı önlenir.
  • Diş uzunlukları diğer dişlere göre yapılır.
  • Diş enfeksiyonları tedavi edilir ve tekrarlaması önlenir.
  • Estetik kaygıların yanı sıra gülümseme sorunları da çözülür.
  • Dişleri destekleyen doku sağlığına kavuşur.

Diş eti  şekillendirilmesi ağrılı bir tedavi  midir?

Operasyon sırasında hastalar hiçbir şey hissetmezler. Lokal anestezi ile yapılır.

 

Soru sor
Merhaba,
Nasıl yardımcı olabiliriz?